Het voelt goed!

Exorfinen vrij, al enige tijd.

Arjan en ik zijn alweer een tijdje bezig met ons exorfinen vrij dieet, geen gluten, zuivel, suiker, soja en we voelen ons erg goed.

Het was vooral in het begin ontzettend wennen, vooral omdat je zoveel voeding ook zo lekker vindt. Ook het doen van de boodschappen vergde meer tijd omdat er meer etiketten gelezen moesten worden.

Nu weet ik goed wat wel en wat zeker niet!

En als iets goed voelt is het gelijk niet moeilijk meer, dat is me ook opgevallen.

Voor altijd….

Gluten en suiker zijn “voor altijd” uit ons systeem gehaald, hoewel helemaal suikervrij naar mijn idee niet te doen is.

In zoveel voeding zit toch suiker, dus helemaal suikervrij is echt heel moeilijk, maar zoals ik steeds zeg: “We gaan voor de 80%, dan doen we het echt heel goed!

Glutenvrij?

Glutenvrij gaat goed trouwens. Dit is voor ons geen probleem meer, je heb daar zoveel “vervangingen” voor, in de vorm van glutenvrij koek, brood, pasta, enz. enz. En om heel eerlijk te zijn vindt ik het allemaal goed te doen, aan het brood moesten we wel wennen, maar ook dit is echt goed.

Zuivel!

Maar zuivel, wat mis ik dat toch…. Dus ik ben eerlijk en vertel jullie dat ik dat weer beetje bij beetje toe aan het voegen ben. Dat bakje griekse yoghurt…..o, wat is dat toch heerlijk, met aardbeien, nootjes, kokosbloesemsuiker…..mmm heerlijk!

Heb het lang vol gehouden, maar langzaam aan mogen we ook weer wat toevoegen, en dit voelde zoooo goed!

Afwachten…

Kijken hoe ons lijf daarop reageerd, tot nu toe goed…..even afwachten!

Tot later weer !

Ben je het met me eens? Of niet? Laat een reactie achter…. Dank je!