Exorfinenbelasting mijn verhaal

Exorfinenbelasting, ik had er nog nooit van gehoord!

Ik doe de deur van de therapeut achter me dicht… Exorfinenbelasting, “wat heb ik nu aan mijn fiets hangen”

Pakweg 2 jaar geleden

Eigenlijk nooit ergens last van gehad, maar de laatste tijd heb ik het idee dat er iets aan de hand is. Vrij regelmatig heb ik jeuk, en kan de oorzaak niet direct plaatsen.

Zoals gewoonlijk laat ik te veel tijd over dit soort constateringen heengaan, maar enfin toch maar eens afgesproken bij de dokter.

Allergietest

Het meest voor de hand liggende wordt afgesproken, we gaan een allergietest doen. Geholpen door een vriendelijke zuster in het ziekenhuis, heb ik ook redelijk snel een uitslag. Géén allergieën! Dit is positief nieuws! Hoe is het met de jeuk…? Ja, dat is wel jammer, nog niet over…

Overgewicht

Exorfinenbelasting Overgewicht

Het jeukt, en het blijft jeuken. Mannen eigen, doen we hier niks mee, blijven we lopen, en veranderd er niets. Het blijft niet bij jeuken… Regelmatig wat kramp en steken, last van de knieën, en nog wat van die ongemakken.

Misschien toch maar eens op de weegschaal gaan staan. BAM! 108Kg!! Nee ik ben geen 2 meter, ergens 1m85, dus dit gewicht is niet passend….

Dokter Arjan

We hebben nu geen dokter nodig, deze conclusie kan ik zelf trekken… (Nee ik praat niet over Exorfinenbelasting, daar heb ik nog nooit van gehoord….) Ik ben te dik, de verklaring voor mijn klachten!

De eerlijkheid gebied te zeggen, als het in het koppie zit dat er kilo’s af moeten gaat dit ook gebeuren.

Focus T25

Exorfinenbelasting Sporten VoedingOpMaatIn 2013 ben ik in een maand of 4/5 teruggegaan van 105Kg naar 89Kg met Insanity. Een fitnessprogramma (op dvd) van fitness Goeroe Shaun T. Daar ging overigens wel veel tijd inzitten, + 2 uur per dag.

We hebben geluk. Onze Goeroe heeft een nieuwer programma; Focus T25, inderdaad trainingen van 25 minuten, dus nu zijn we met een uurtje per dag klaar.

Gezonder Eten

Anita, mijn vrouw (Ja… die van VoedingOpMaat) zit al volop in haar studie Orthomoleculaire voeding, en het mag duidelijk zijn, naast sporten is ook gezonder eten heel belangrijk. Anita blij ze heeft een medestander.

Even terug… Ik woog 108Kg. Gezonder eten/minder/beter snoepen brengt mijn gewicht terug naar 104Kg met een rauwe 2 weken!

En ja nog niet met sporten begonnen, en al 4Kg kwijt. Het is toch waar wat de deskundigen zeggen: “Afvallen = 80% voeding, 20% beweging/sporten”

5 maanden verder

90Kg schoon aan de haak, en tevreden over mijn gewicht. Ja het scheelt 18kg minder meenemen. Geen last meer van krampen en steekjes, ook de knieën spelen niet meer op.

En de jeuk dan…. Ja, dat is wel jammer, de jeuk is niet weg… Sterker nog, de jeuk is heviger als hij ooit is geweest! Het is zelfs zo erg dat ik regelmatig blijf krabben tot bloedens toe… Vervelend!

Voedingsdeskundige

Anita is met haar zus mee geweest naar een voedingsdeskundige, en was hier erg enthousiast over. Haar zus heeft een bloedtest gedaan, en een voedingsadvies meegekregen.

Mijn blijvende jeuk, en Anita’s enthousiasme over deze deskundige heeft geresulteerd in ons bezoek aan deze voedingsdeskundige. Uitslag bloedtest, bij allebei….. Exorfinenbelasting!

Wat….? Exorfinenbelasting! Nooit van gehoord…!

Exorfinenbelasting

Heerlijke recepten Exorfinenvrij voedingopmaat-10Ik had er werkelijk nog nooit van gehoord, en ik ben niet de enige, vrijwel iedereen die we met deze uitslag confronteren staat met zijn oren te klapperen…. Exorfinenbelasting? Wat is dat dan….

Normale remedie, even Googelen, en dan komt de wereld naar je toe. Ook dit valt nu tegen. Ik zeg niet dat er niets is, maar goede uitleg met wat het is, wat te doen, wat te eten, en belangrijker wat niet te eten is niet zo simpel te vinden.

Wij hebben een keurig voedingsadvies gekregen, maar ook hier geldt aanwijzingen voor wat je beter wel, en niet kunt eten, met verwijzingen naar boeken, maar kant en klare recepten NEE.

Wat mogen we nog wel eten? Waar is dit te koop? Hoe kom ik aan (lekkere) recepten? Sta ik nu uren langer in de keuken? Wat zijn mijn oplossingen?

Exorfinenbelasting, wat is het nu eigenlijk? Ik ga hier niet in op de exacte betekenis. In dit artikel staan een aantal linkjes die je direct naar een uitgebreide uitlegpagina verwijzen.

In de praktijk betekent het dat je echt je leefstijl, en vooral je eet leefstijl drastisch aan moet passen. Géén melkproducten, géén gluten, géén sojaproducten, weinig tot géén suikers, géén E621. Je kunt je voorstellen, dit is ongeveer alles wat je “normaal gesproken” eet!

Website en Community

Exorfinenbelasting Website en Community VoedingOpMaat

Ver gevorderd met haar studie Orthomoleculaire voeding, wil Anita iets doen voor “lotgenoten”. Er is wel erg weinig te vinden over Exorfinenbelasting, en een Exorfinen vrij dieet. Sowieso is het goed mensen bewuster te maken van hun eetgedrag.

Gelukkig heb ik me de laatste jaren erg verdiept in internet, en alles wat hierbij hoort. We slaan de handen ineen, Anita de kennis, en ik faciliteer.

Voedingopmaat.com, en leden.voedingopmaat.com. Een website en community met als speerpunten Exorfinenbelasting en Orthomoleculaire voeding.

De website dient als informatievoorziening, en de community is een samenkomst van “lotgenoten” met uitwisseling van kennis, recepten, challenges, deskundige sprekers, en ga zo maar door.

Onze zoon ontfermd zich over de Social Media, en onze dochter is actief met video. De hele familie van Oirschot is gepassioneerd bezig met VoedingOpMaat, neem gerust een kijkje!

Het Kan!

Exorfinenbelasting Het kan VoedingOpMaatIk ben inmiddels al 2 maanden gestopt met heel fanatiek sporten, mijn gewicht varieert tussen de 89 hoog, en 90 laag. (ik weeg iedere zaterdag, zonder uitzondering) Ik eet lekker, goed, en ook tussendoortjes. Alles Exorfinen vrij! Complimenten aan Anita. Ze heeft zich verdiept, en zorgt dat het loopt. Ik doe niets anders als normaal, namelijk mijn bordje leegeten. Anita zorgt dat het juiste erop ligt.

We werken beiden, en Anita staat niets langer in de keuken als normaal. In deze tijd is er veel te koop bij de “gewone” supermarkten, en er zijn makkelijke, lekkere, en normaal te maken recepten.

Bezoek regelmatig onze website, wordt lid van onze community, en leef gewoon verder…..

Leuk artikel? Laat je reactie achter…. Bedankt!

Over de schrijver
Ik had er werkelijk nog nooit van gehoord, en ik ben niet de enige, vrijwel iedereen die we met deze uitslag confronteren staat met zijn oren te klapperen…. Exorfinenbelasting? Wat is dat dan….
Reactie plaatsen